Uitgebreid bekeken: Pioneer Pioneer DJ PLX-500

Stap binnen in de wereld van analoge geluiden en muzikale nostalgie met de Pioneer DJ PLX-500. In deze review duiken we dieper in op deze hoogwaardige draaitafel en ontdekken we waarom deze platenspeler zowel vinylpuristen als moderne DJ’s aanspreekt. Met zijn indrukwekkende specificaties en veelzijdige functies heeft de PLX-500 een solide reputatie opgebouwd in de wereld van DJ-apparatuur. Laten we eens kijken wat deze draaitafel zo speciaal maakt en hoe hij presteert in de praktijk

Pioneer_plx_500_01

Wij, als gepassioneerde DJ’s, begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Dat brengt ons bij de Pioneer DJ PLX-500, een platenspeler die we met enthousiasme aanbevelen aan zowel beginners als doorgewinterde DJ’s.

De Pioneer DJ PLX-500 is ontworpen met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. Deze platenspeler biedt een uitstekende geluidskwaliteit en een solide constructie, waardoor je vinylplaten met precisie kunt afspelen. Of je nu een nostalgische liefde voor vinyl hebt of gewoon de warmte en de karakteristieke klank van analoge muziek waardeert, de PLX-500 staat voor je klaar.

OPVALLENDE KENMERKEN van de PLX-500

Een van de meest opvallende kenmerken van de PLX-500 is de ingebouwde USB-aansluiting. Hiermee kun je moeiteloos je vinylcollectie digitaliseren en je favoriete nummers converteren naar digitale bestanden. Dit opent de deur naar eindeloze mogelijkheden, of je nu mixt, remixt of gewoon wilt genieten van je vinylverzameling op moderne audioapparatuur.

De directe aandrijving van de PLX-500 zorgt voor een stabiele rotatie van je platen, zonder haperingen. Dit is essentieel voor elke DJ die nauwkeurig wil cue’en en mixen. Bovendien biedt de platenspeler een variabele pitchregeling, zodat je de snelheid van je platen kunt aanpassen aan je mixstijl.

Het design van de PLX-500 is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het strakke en minimalistische ontwerp past perfect in elke DJ-setup. Kortom, de Pioneer DJ PLX-500 is een veelzijdige en hoogwaardige platenspeler die voldoet aan de eisen van zowel hobbyisten als professionele DJ’s. Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner in muziek, zoek dan niet verder dan de PLX-500

pioneer_plx_500_02

SPECIFICATIES PIONEER PLX-500

De specificaties van de Pioneer DJ PLX-500 draaitafel:

 1. Aandrijving: Direct drive
 2. Motor: Brushless DC-motor
 3. Snelheden: 33 1/3, 45 en 78 tpm
 4. Wow en Flutter: < 0,15% WRMS
 5. S/N-verhouding: 50 dB of meer
 6. Pitch Control: +/- 8% of +/- 16%
 7. Startkoppel: > 1,6 kgf·cm
 8. Remkoppel: > 4,0 kgf·cm
 9. Platter: Aluminium, 332 mm diameter
 10. Tonearm-type: Rechte arm
 11. Lengte tonearm: 230 mm
 12. Phono-uitgang: RCA
 13. USB-uitgang: Ja, voor digitale opname
 14. Voeding: AC 100 V, 50 Hz / 60 Hz
 15. Stroomverbruik: 11 W
 16. Gewicht: 10,7 kg
 17. Afmetingen (BxHxD): 450 mm x 159 mm x 368 mm

Dit zijn enkele belangrijke specificaties van de Pioneer DJ PLX-500 draaitafel. Deze specificaties geven je een idee van de prestaties en mogelijkheden van deze platenspeler.

Veelgestelde vragen over de PIOneer DJ PLX-500

Welke snelheden ondersteunt de Pioneer DJ PLX-500?

De Pioneer DJ PLX-500 ondersteunt drie snelheden: 33 1/3, 45 en 78 toeren per minuut (tpm), waardoor je verschillende soorten vinylplaten kunt afspelen.

Is de PLX-500 geschikt voor digitale opname?

Ja, de PLX-500 is voorzien van een USB-uitgang waarmee je je vinylplaten digitaal kunt opnemen, waardoor je ze gemakkelijk kunt omzetten in digitale audiobestanden.

Wat is het startkoppel van de PLX-500?

De PLX-500 heeft een startkoppel van meer dan 1,6 kgf·cm, waardoor de platenspeler snel en nauwkeurig op gang komt, ideaal voor DJ’s die naadloos willen mixen en cue’en.

BRONVERMELDING

Voor dit onderzoek hebben we gebruik gemaakt van de volgende bronnen:

 1. DJ TechTools: DJ TechTools is een populaire bron voor DJ-technologie en apparatuurreviews. Ze bieden uitgebreide informatie over platenspelers, DJ-mixers en andere DJ-uitrusting.
 2. The Vinyl Factory: The Vinyl Factory is gespecialiseerd in alles wat met vinyl te maken heeft. Ze hebben artikelen en recensies over platenspelers, vinylplaten en gerelateerde onderwerpen.
 3. Digital DJ Tips: Digital DJ Tips is een toonaangevende bron voor digitale DJ’s, maar ze hebben ook veel informatie over draaitafels en vinyl-DJ’en. Ze bieden gedetailleerde beoordelingen en gidsen.

Deze websites zijn geweldige bronnen voor iedereen die op zoek is naar informatie over platenspelers voor DJ’s en gerelateerde onderwerpen.