Waar Je Op Moet Letten Bij De Aanschaf Van Een DJ Set

Als je overweegt om een DJ-set aan te schaffen, sta je op het punt om een spannende en creatieve reis te beginnen in de wereld van de muziek en het mixen. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, het kiezen van de juiste DJ-set is essentieel voor jouw succes als DJ. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij de aanschaf van een DJ-set. We bespreken de belangrijkste aspecten, functies en overwegingen om jou te helpen de perfecte DJ-set te vinden.

 waar_moet_je_op_letten_bij_de_aanschaf_van_een_dj_set

Inhoudsopgave

 1. Bepaal Je Budget
 2. Type DJ-set: Controller of Draaitafel
 3. Software en Compatibiliteit
 4. Merk en Kwaliteit
 5. Functies en Lay-out
 6. Connectiviteitsopties
 7. Jogwheels en Faders
 8. Effecten en Samplen
 9. Extra’s en Accessoires
 10. Conclusie

1. Bepaal Je Budget

Je eerste stap bij het kiezen van een DJ-set is het vaststellen van je budget. DJ-sets variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om te bepalen hoeveel je bereid bent te investeren. Als beginner kun je al een degelijke DJ-set vinden voor enkele honderden euro’s. Professionele DJ-sets kunnen echter enkele duizenden euro’s kosten. Bedenk wat je comfortabel kunt besteden en houd hieraan vast.

2. Type DJ-set: Controller of Draaitafel

Een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken, is of je een DJ-controller of een draaitafel wilt. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

 • DJ-controller: DJ-controllers zijn populair bij beginners vanwege hun gebruiksgemak en betaalbaarheid. Ze hebben vaak een ingebouwde geluidskaart en bedieningsknoppen die compatibel zijn met DJ-software. Controllers zijn draagbaar en gemakkelijk te leren.
 • Draaitafel: Draaitafels zijn populair bij puristen en vinylliefhebbers. Ze bieden een authentieke en hands-on DJ-ervaring. Als je van plan bent om met vinylplaten te draaien, zijn draaitafels de juiste keuze. Houd er rekening mee dat je ook een DJ-mixer nodig hebt als je kiest voor draaitafels.

3. Software en Compatibiliteit

De meeste DJ-sets werken in combinatie met specifieke DJ-software. Zorg ervoor dat de DJ-software die je wilt gebruiken compatibel is met de DJ-set die je overweegt. Populaire software-opties zijn Serato DJ, Traktor, Rekordbox DJ en Virtual DJ. Sommige DJ-sets worden geleverd met software, terwijl andere software apart moet worden aangeschaft.

4. Merk en Kwaliteit

Het merk van je DJ-set is van invloed op de kwaliteit en duurzaamheid ervan. Bekende merken zoals Pioneer DJ, Numark, Native Instruments en Denon DJ staan bekend om hun hoogwaardige DJ-apparatuur. Het is vaak veiliger om te investeren in een gerenommeerd merk met goede recensies en een solide reputatie in de DJ-gemeenschap.

5. Functies en Lay-out

De functies en lay-out van een DJ-set zijn cruciaal voor je DJ-ervaring. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten:

 • Aantal kanalen: Controleer hoeveel kanalen de DJ-set heeft. Twee kanalen zijn voldoende voor de meeste mixtoepassingen, maar als je van plan bent om complexe mixen te maken, kan een DJ-set met vier kanalen handig zijn.
 • Pads en knoppen: Let op de aanwezigheid van pads en knoppen voor het triggeren van samples, het toepassen van effecten en het regelen van loops. Deze functies kunnen je mixen naar een hoger niveau tillen.
 • Equalizer en filters: Een geïntegreerde equalizer en filterknoppen kunnen je helpen om het geluid naar jouw wensen af te stemmen.

6. Connectiviteitsopties

Controleer welke connectiviteitsopties de DJ-set biedt. De meeste DJ-sets hebben standaard aansluitingen zoals RCA, XLR en USB. Zorg ervoor dat de DJ-set de juiste aansluitingen heeft voor je geluidsapparatuur en dat je gemakkelijk apparaten kunt aansluiten.

7. Jogwheels en Faders

Jogwheels en faders zijn de belangrijkste onderdelen van een DJ-set. Jogwheels worden gebruikt voor het aanpassen van de trackpositie en het scratchen, terwijl faders worden gebruikt voor het regelen van het volume en het mixen van tracks. Zorg ervoor dat de jogwheels soepel draaien en dat de faders nauwkeurig reageren.

Direct besparen op DJ gear bij ToneControl.nl

8. Effecten en Samplen

Effecten zijn een geweldige manier om je mixen uniek te maken. Sommige DJ-sets hebben ingebouwde effecten, terwijl andere externe effecten vereisen. Overweeg of je geïnteresseerd bent in het experimenteren met effecten en sampling, en kies dienovereenkomstig.

9. Extra’s en Accessoires

Let op extra’s en accessoires die bij de DJ-set worden geleverd. Dit kunnen koptelefoons, draagtassen, standaards of extra kabels zijn. Sommige DJ-sets worden geleverd als complete pakketten, terwijl andere alleen de basisapparatuur omvatten.

10. Conclusie

Bij de aanschaf van een DJ-set is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen wat

je nodig hebt en wat bij je past. Bepaal je budget, kies tussen een DJ-controller en draaitafel, controleer de compatibiliteit met DJ-software en onderzoek merken en kwaliteit. Let ook op de lay-out, functies, connectiviteitsopties, jogwheels, faders, effecten en eventuele extra’s. Met de juiste DJ-set kun je je muzikale creativiteit de vrije loop laten en een opwindende DJ-reis beginnen.

Of je nu van plan bent om in clubs op te treden, je mixen online te delen of gewoon plezier te hebben in je slaapkamer, het kiezen van de juiste DJ-set is de sleutel tot succes. Geniet van het proces van het ontdekken en experimenteren met je nieuwe DJ-apparatuur en laat je creativiteit de vrije loop!

Op deze website maken wij gebruiken van Tradetracker.

Direct besparen op DJ gear bij ToneControl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *