Zo vind jij de Beste DJ controller!

Zo vind jij de Beste DJ controller!

Jij zoekt de beste DJ controller. Dat is een lastige zoektocht en daarom helpen wij je met het vinden van de beste DJ controller. Wij hebben 12 DJ controllers getest en leggen jouw per DJ controller uit wat we er van vinden en voor wie deze DJ controller geschikt is. Wij hebben al onze DJ controllers getest bij ToneControl.nl. De reden dat we dit gedaan hebben is omdat ToneControl echt de tijd neemt voor de klant.

beste_dj_controller

Wat is een DJ controller?

Een DJ controller is een totaal systeem waarbij je als DJ niet meer werkt met losse platenspelers, CD spelers of multi media spelers. Deze DJ controllers zijn steeds meer in opkomst en daarmee echt een uitkomst voor de thuis of kroeg DJ.

Niet alleen vanwege het gemak, je hoeft immers niet technisch te zijn om de controller werkend te krijgen maar vooral ook vanwege de gunstige prijzen van DJ controllers.

De verschillende tussen een CD of media speler met mixer en een DJ controller verder uitgelegd.

Om dit te kunnen doen moeten we heel wat jaren terug in de tijd. We beginnen in het jaar 1971. Dit is het jaar dat de New Yorker Alex Rosner de eerste audio mixer uitvond. De absolute voorganger van alle huidige mixers zoals we die nu in clubs en festivals tegenkomen.

In 1972 werd de iconische Technics SL1200 uitgevonden. Een platenspeler die ook nu nog verkocht wordt. Op de tweedehands markt zijn ze goud waard dus een snelle blik op zolder kan wel eens rendabel zijn. Inmiddels zijn er meer dan 3 miljoen van deze platenspelers verkocht.

We spoelen even door naar het jaar 2001. Het moment dat door vinyl DJ’s volgens mij nog steeds als rampjaar wordt bestempeld. De CDJ-1000 deed zijn intrede en binnen een jaar was dit de club norm. De club norm is niets meer dan de gebruikelijke opstelling in een club, discotheek of festival qua apparatuur.

Hoe zit zo’n club setup eruit?

Er zijn vele varianten maar in de basis tref je als DJ het volgende aan in een club of discotheek; een audio mixer, vaak van Pioneer of incidenteel van Allen & Heath met aan beide zijden een media speler. Bijvoorbeeld de CDJ-2000 of CDJ-3000. Sporadisch tref je nog 2 platenspelers aan zoals de Technics SL 1200 maar vaak is dit op verzoek van de DJ. Een DJ dient zo’n verzoek in via een rider.

Eventueel wordt zo’n club set up uitgebreid met 1 of 2 extra CDJ’s. Dit is voor de meer geoefende DJ’s die met meer dan 2 decks kan draaien. Een deck is de verzamelnaam voor CD of mediaspeler welke zich naast het mengpaneel bevindt.

If God is the DJ, then Life is the dance floor; Love is the rhythm and You are the music.

PINK

De opkomst van de DJ controller

Rond 2009 zien we de eerste DJ controllers op de markt komen. Een DJ controller is een betaalbaar alternatief voor de toch wel prijzige CDJ’s en zeer geschikt voor de thuis DJ. Vaak is een DJ controller een compacte mediaspeler met mengpaneel in één. Op de website van Pioneer vind je een archief van alle DJ controllers die Pioneer ooit heeft uitgebracht. Ben je een beginnende DJ? Bekijk dan ons artikel over de beste DJ set voor beginners.

DJ controllers werden vooral gezien als thuis project en zeer zeker niet als alternatief voor de huidige club set ups. De bouwkwaliteit is vaak wat minder en ook de mogelijkheden zijn beperkter dan met de standaard CDJ’s zoals we deze op festivals aantreffen.

Vanaf 2018 zijn de DJ controllers niet meer weg te denken uit het assortiment van Pioneer en Denon. Zelfs menig kroeg of club heeft nu een DJ controller staan als alternatief op de zeer prijzige CDJ’s.

ToneControl.nl DJ winkel

DJ Controller: Kies de Beste DJ Controller voor Jouw Mixervaring

Als je een gepassioneerde dj bent, weet je hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur te hebben voor de perfecte mixervaring. Een essentieel hulpmiddel dat je nodig hebt, is een kwalitatieve dj controller. Maar met zoveel verschillende opties op de markt kan het moeilijk zijn om de beste dj controller te vinden die voldoet aan jouw behoeften. In dit artikel laten we je zien waar je op moet letten bij het kiezen van de beste dj controller en geven we je enkele aanbevelingen om je te helpen de juiste keuze te maken.

De Belangrijkste Eigenschappen van een DJ Controller

Voordat we ingaan op de beste dj controllers op de markt, is het belangrijk om te begrijpen welke eigenschappen essentieel zijn bij het maken van je keuze. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

1. Functionaliteit en Compatibiliteit

Een goede dj controller moet een breed scala aan functies bieden die je in staat stellen om nauwkeurige controle over je mix te hebben. Het moet compatibel zijn met populaire software zoals Serato DJ of Traktor Pro, zodat je gemakkelijk kunt integreren met je bestaande dj-setup. Daarnaast moet het ook MIDI-compatibel zijn, zodat je het kunt gebruiken met andere apparaten.

2. Bouwkwaliteit en Duurzaamheid

Als dj ben je vaak onderweg en gebruik je je apparatuur op verschillende locaties. Daarom is het belangrijk om een dj controller te kiezen die stevig gebouwd is en bestand is tegen veelvuldig gebruik en transport. Zorg ervoor dat de knoppen, faders en jogwheels van hoge kwaliteit zijn en dat de behuizing solide is.

3. Lay-out en Gebruiksgemak

Een intuïtieve lay-out is essentieel voor snel en efficiënt mixen. De plaatsing van de bedieningselementen moet logisch zijn en gemakkelijk toegankelijk zijn tijdens het mixproces. Denk ook aan de grootte van de knoppen en faders – ze moeten comfortabel zijn om te gebruiken en goed reageren op je aanraking.

Nu we een idee hebben van de belangrijkste eigenschappen om op te letten bij het kiezen van een dj controller, laten we eens kijken naar enkele van de beste opties die momenteel beschikbaar zijn op de markt.

ToneControl.nl DJ winkel

Top DJ Controllers

 1. Pioneer DJ DDJ-FLX4

De Pioneer DJ DDJ-FLX4 is een gloednieuwe DJ-controller met twee kanalen, ontworpen voor zowel Rekordbox als Serato. De professionele indeling voelt meteen vertrouwd aan, doordat deze controller veel functies heeft overgenomen van zijn voorganger, de DDJ-400. Echter, deze controller biedt nog veel meer. Het is ideaal voor beginnende DJ’s die de wereld van het draaien willen betreden, maar biedt ook geavanceerdere DJ’s spannende mogelijkheden om zichzelf uit te dagen.

 1. Pioneer XDJ-XZ

Met de XDJ-XZ van Pioneer heb je een mixersectie die vrijwel identiek is aan die van de DJM-900NXS2. Deze mixer biedt vier kanalen, waarbij kanalen 1 en 2 rechtstreeks via USB of Rekordbox kunnen worden gebruikt (via Link). Dat betekent echter niet dat kanalen 3 en 4 niet van pas komen, want ze zijn geschikt voor rechtstreekse weergave van muziek vanuit Rekordbox of het aansluiten van externe bronnen zoals CDJ’s of draaitafels. Op de achterkant van de XDJ-XZ zijn Pro DJ Link-poorten te vinden, waarmee je CDJ’s op kanalen 3 en 4 kunt synchroniseren met je andere tracks. Bovendien biedt de XDJ-XZ dezelfde 14 beat FX (inclusief X-Pad) en 6 sound color FX als de DJM-900NXS2. Ook zijn er activatieknoppen voor de Master EQ, een boeiende toevoeging die je wellicht nog herinnert van de DJM-1000.

 1. Pioneer DJ DDJ-200

Betreed de wereld van DJ’en met de DDJ-200, een DJ-controller die naadloos samenwerkt met je iPhone. De DDJ-200 begeleidt je bij je eerste stappen in de DJ-wereld dankzij de Tutorial-functie in de WeDJTM for iPhone (versie 2.0) app, die je kosteloos kunt downloaden vanuit de App Store. En dat alles voor deze prijs… De DDJ-200 heeft een layout die sterk lijkt op die van grotere controllers en is voornamelijk ontworpen om te gebruiken in combinatie met een smart-apparaat. Of je nu een iPhone of tablet gebruikt, je kunt nummers uit je iTunes-bibliotheek mixen met behulp van WeDJ, een gratis mobiele DJ-app. Bovendien kun je met de DDJ-200 muziek streamen als je geabonneerd bent op Beatport Link of Soundcloud Go+. Als je de Djay-app van Algoriddim gebruikt, kun je ook tracks streamen via Spotify. Eventuele abonnementen voor deze online streamingdiensten zijn rechtstreeks verkrijgbaar via hun respectievelijke websites.

Conclusie

Het kiezen van de beste dj controller kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste informatie en richtlijnen wordt het proces een stuk eenvoudiger. Let bij het maken van je keuze op de functionaliteit, bouwkwaliteit en gebruiksgemak van de controller. Bovendien willen we benadrukken dat de beste dj controller voor jou persoonlijk afhangt van je behoeften en ervaringsniveau als dj. Vergeet niet onze anders blogs te lezen over de beste studio speakers, de beste dj koptelefoon en de beste DJ controller voor beginners. En misschien wel het allerbelangrijkste; zorg dat jouw DJ controller werkt met de door jouw gekozen DJ software.

FAQ’s

1. Welke dj controller is het beste voor beginners?

De Pioneer DDJ-FLX4 is een uitstekende keuze voor beginnende dj’s vanwege zijn betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

2. Is het belangrijk om rekening te houden met de softwarecompatibiliteit bij het kiezen van een dj controller?

Ja, het is essentieel om ervoor te zorgen dat de dj controller compatibel is met de software die je wilt gebruiken. Controleer of de controller geschikt is voor populaire dj-software zoals Serato DJ of Traktor Pro.

3. Zijn er budgetvriendelijke opties beschikbaar in de wereld van dj controllers?

Ja, er zijn verschillende betaalbare dj controllers op de markt die uitstekende prestaties bieden zonder je portemonnee te belasten. De Numark Mixtrack Platinum FX is een goed voorbeeld van een budgetvriendelijke optie.

Kortom, het kiezen van de beste dj controller is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en ervaringsniveau. Neem de tijd om je opties te verkennen en ga voor een controller die voldoet aan al jouw eisen. Happy mixing!

ToneControl.nl DJ winkel

Bronvermelding

Natuurlijk, hier zijn 5 websites die schrijven over DJ-apparatuur:

 1. DJ TechTools – DJ TechTools is een populaire bron voor DJ-nieuws, recensies en tutorials over apparatuur en software.
  URL: DJ TechTools
 2. Digital DJ Tips – Deze website biedt uitgebreide beoordelingen, koopgidsen en nieuwsartikelen over DJ-apparatuur en software.
  URL: Digital DJ Tips
 3. DJBooth – DJBooth richt zich op het bespreken van de nieuwste DJ-uitrusting, inclusief controllers, mixers en draaitafels.
  URL: DJBooth
 4. DJWORX – DJWORX biedt diepgaande recensies en nieuws over DJ-apparatuur en technologie, evenals tips en advies voor DJ’s.
  URL: DJWORX
 5. DJ Times – DJ Times is een online publicatie die zich richt op DJ-nieuws, apparatuurrecensies en technologische ontwikkelingen in de DJ-wereld.
  URL: DJ Times

Deze websites bieden een schat aan informatie over DJ-apparatuur, variërend van recensies en vergelijkingen tot tips en gidsen voor zowel beginners als gevorderde DJ’s.